Bøger / faglitteratur / opskrifter

500 salater : den eneste salatbog du har brug for


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 8. feb. 2010

Salatbog af engelsk oprindelse, som dækker alle tænkelige varianter indenfor de mere klassiske og sikre smagsoplevelser.

Endnu en bog til rækken af bøger med titelbegyndelsen "500" supper/cocktails/muffins & cupcakes m. fl. i samme lille kvadratiske format. Konceptet er det samme, godt 80 salatopskrifter plus forslag til varianter af hver - udskiftning af en ingrediens, ændring af et krydderi eller lignende. Kategorierne er de klassiske, lette og sunde, varme, m/kerner og bønner, pastasalater, råkost, som hovedret, de asiatiske og frugtsalaterne. Til hver opskrift en lille og begejstret intro, ingrediensliste, fremgangsmåde og foto - varianterne er samlet under et efter hvert kapitel. Opskrifterne er som hovedregel enkle og overskuelige med en sværhedsgrad der gør, at også nybegyndere kan være med på de fleste. Men der er ingen hjælp at hente mht. salattyper eller nogen anvisning på, hvordan en salat bygges op. Registret bagest er først og fremmest over opskrifterne, kun delvist efter ingredienser - desværre.

Vi har fået mange fantastiske danske kogebøger med fokus på salater de senere år. De har den fordel - i modsætning til bøger som denne - at de naturligt bruger danske sæson- og råvarer.

Ganske glimrende "international", traditionel salatbog med et stort udvalg og bredde. Søges udfordringer og fornyelser skal man ty til de senere års danske.