Bøger / faglitteratur

6 stjerner. Del 2 : Optimer dit manuskript


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 8. juli 2015

Håndbog for skrivespirer, både af skøn- og faglitteratur. Kommer igennem hele processen, lige fra idé over skriveprocessen til udgivelse.

Her er en bog til dem, der "går med en bog i sig" og har brug for hjælp. Bogen gennemgår alle faser: Idéen er vigtig, men lige så meget handler det om systematik og logistik med synopsis, målgruppe, personer, sprog og handling. Og når manuskriptet er færdigt, er der redigering, valg af forlagstype, PR og markedsføring. De to forfattere har mange års erfaring med at skrive, holde kurser og drive sitet og forretningskonceptet Skrivevaerkstedet.dk.

Det er en omfattende bog. Den benytter collage-layout, både på billed- og tekstsiden med infobokse, citater, gæsteoptrædende forfattere, forskellig typografi, punktopstilling, vigtige ord med fed eller gul overstregning. Læserhenvendelsen er personlig, stilen er ordrig og snakkende med mange eksempler, spørgsmål og gentagelser. Levende og informativt, men også overvældende. Derfor vil bogen fungere bedst sammen med et skrivekursus eller som en håndbog, man kan tage i bidder og vende tilbage til i løbet af skriveprocessen.

Der er mange håndbøger om at skrive og udgive, fx Fra idé til bestsellerFå din bog ud!Skrivetrang og Få din bog ud!, der primært ser på faglitteratur og Skrivetrang, som er en værktøjskasse til skønlitteraturDer er mange håndbøger om at skrive og udgive, fx Fra idé til bestseller og , der primært ser på faglitteratur og Skrivetrang, som er en værktøjskasse til skønlitteraturDer er mange håndbøger om at skrive og udgive, fx Fra idé til bestseller og Få din bog ud!, der primært ser på faglitteratur og , som er en værktøjskasse til skønlitteratur.