Bøger / faglitteratur / vejledninger

8 uger til optimalt helbred : et gennemprøvet program, der til fulde udnytter kroppens egen helbredende kraft


Beskrivelse


Programmet, som bygger på en holistisk sundhedsopfattelse, giver vejledning til ændring af usund levevis, med fokus på madvaner, motion, åndedræt, psyke og naturhelbredelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Lis Pedersen

2006

1. udgave af 8 uger til optimalt helbred udkom i 1998, de to udgaver er i det væsentlige identiske, men der er en række justeringer undervejs. Det drejer sig fx om, hvilke kosttilskud, man skal tage og i hvilke mængder. Om det skyldes nyere forskning, ved jeg ikke, her er ingen kilder. Selve kuren handler om at opnå et bedre liv, fysisk, psykisk og åndeligt. For at nå dertil skal man ændre kostvaner og kosttilskud, motionere (mere) og foretage en række øvelser, som er beskrevet uge for uge. Såvidt muligt skal man bruge friske og økologiske produkter, bestemte kosttilskud og grønsager. Kød ses ikke i programmet, men er ikke "forbudt" i små mængder. Hver uge bygges oven på den tilegnede viden, og til sidst har man et samlet overblik over, hvordan de enkelte faktorer arbejder sammen. Den åndelige og psykiske side er vigtig, man må give sig tid og rum til at gennemføre livsstilændringen. 1. udgave bruges stadig jævnt, men ser lidt altmodisch ud. Dette sammen med tekstændringerne gør, at 1. udgave bør kasseres.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 1998

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. maj 1998

I Spontan helbredelse, (96/31) omtalte den amerikanske læge Andrew Weil de mange tilfælde, hvor syge mennesker er blevet raske, ved at kroppens helbredende system har klaret problemet. I hans nyeste bog kombinerer han igen sin lægelige baggrund med alternative helbredelsesmetoder, og han præsenterer et 8 ugers program, som har til formål at forbedre sundheden, forebygge at sygdomme opstår og at føre til vægttab. Han ser på helbredet undet ét og inddrager 3 områder: det fysiske, det psykiske og det åndelige. I løbet af programmets 8 uger giver forfatteren anvisninger på projekter, som skal følges, på ændringer i kosten, på nye motionsvaner, og han kommer med forslag til øvelser, som fokuserer på det psykiske og åndelige, bl.a. vejrtrækningsøvelser. Hver uge inddrages nye elementer i kosten, fx. broccoli, ingefær og sojaprodukter. Weil argumenterer overbevisende for sit program med masser af eksempler fra mennesker, som er blevet helbredt. Samtidig gør han dog også opmærksom på, at han nok er klar over, at det kan være svært at følge hele programmet slavisk, det er op til den enkelte efter de 8 uger at følge det, man kan bruge og har det godt med, så længe de grundlæggende principper overholdes.