Bøger / skønlitteratur / digte

8210 : digte over Frydenlund


Beskrivelse


Digte af elever på Frydenlundskolen i Århus om identitet og om at høre til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 16. nov. 2009

At definere bogens målgruppe er meget afhængig af, hvilket fokus man anlægger på indholdet. Det kunne eksempelvis være børn i alle aldre eller mere specifikt børn af anden etnisk oprindelse og endelig undervisere i både dansk og andre sprog.

Gennem samtale og refleksion har ca. 150 børn på en århusiansk folkeskole, Frydenlundskolen, skullet fremstille digte om skoleliv/børneliv i dagens Danmark. Bogens digte er resultatet af dette undervisningsprojekt. Digtene, hvis indhold i høj grad centrerer sig om identitet og selvværd, er ultrakorte og enkle uden rim. De handler meget om at høre til.

Digtsamlinger som resultat af undervisningsprojekter er ganske velkendte. De har ofte størst interesse for de involverede parter, og som regel er det selve processen, der er mest værdifuld.

Ifølge forordet bliver bogen her foræret til bl.a. Folketingets medlemmer, integrationsmedarbejdere og dansklærere landet over som en integrationspolitisk happening. Dermed når den en større udbredelse. Digtene er af vidt forskellig kvalitet. Nogle virker som statements, andre er mere lyriske og komplekse. De kan evt. inspirere andre til at sætte ord på følelser og udvikle sprogsansen. Selve opsætningen virker lidt stereotyp med tal foran de enkelte digte i stedet for fx en titel eller overskrift.



Informationer og udgaver