Bøger / faglitteratur / billedværker

Aage, Ejner og Elna


Beskrivelse


Om de tre søskende, født i 1920'erne, og deres liv i landsbyen Harreby i Sønderjylland.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. apr. 2012

Mange holder af forfatterens bøger og tv-udsendelser. Oplagt at formidle især til lidt ældre læsere, som kan spejle det, de måske selv husker om livet på landet. Kan også formidles og bruges til opgaver som et stykke dansk kulturhistorie.

Søren Ryge, hjulpet af flotte fotos af Marlene S. Antonius, byder her indenfor til sønderjysk kaffebord hos 3 søskende, der også portrætteres i en af de populære tv-udsendelser. Alle født i 1920'erne. Og som ugifte har de stadig en fælles hverdag, de aldrig har kendt anderledes. Bogen har først et kort afsnit med præsentation af slægt og familie. Herefter følger i aldersrækkefølger de 3 søskende, Ejner, Elna og Aage. Aage er den mest snakkende. Et eksempel er, at der går en time med mere løs snak om alt andet, inden Aage fortæller Søren om sit liv. Den tavseste af de 3 er også den ældste, Ejner. Han fortæller om, at han i 1964 køber en gård ved siden af Aages "for de så kunne have maskiner sammen." Han indrømmer også aldrig at føle sig alene, fordi han altid kan ringe efter Aage eller en god nabo. Elna snakker som et "vandfald", men først da døren til hendes kammer lader Ryge og hende alene. Resten af bogen kommenterer de 3 søskende de mange fotografier af bygninger, genstande og andet som kalder på erindringer om et langt liv levet sammen.

Ryge har bl.a. også skrevet Anders, Julius og andre historier og Bette Anna og andre historier, bygget op på samme måde.

Fremragende og bevægende kulturhistorie med et publikum på alle biblioteker.


Kristeligt dagblad

d. 31. maj 2012

af

af

Claus Grymer

d. 31. maj 2012


Weekendavisen

d. 13. juli 2012

af

af

Pernille Stensgaard

d. 13. juli 2012


Personalhistorisk tidsskrift

2012, nr. 2

af

af

Thit Birk Petersen

2012, nr. 2


Sønderjysk månedsskrift

2013, nr. 2

af

af

Britta Bargfeldt

2013, nr. 2