Bøger / faglitteratur / billedværker

Aarhus Arkitektur : en præsentation af markante bygningsværker i byen


Beskrivelse


Indhold: Aros Kunstmuseum ; Elvirasminde ; Forbrændingen ; Hejmdal ; Isbjerget ; Lille Kapel ; Aarhus Kunstbygning ; Otto Mønsteds Hus ; Musikhuset Aarhus ; Siloetten; Strandparken ; Aarhus Teater ; Sankt Lukas ; Knud Friis' Hus ; Læssøesgades Skole ; Aarhus Rådhus.
Architecture in Århus - Danish text.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2013

af

af

Jens Hjøllund

d. 17. dec. 2013

For læsere med interesse for bygningshistorie og arkitektur - ikke mindst med en lokal interesse for arkitekturen i og omkring Aarhus.

Forfatteren og journalisten Søren Højlund Carlsens og fotografen David Berings formål med bogen har ikke været at levere en guide til arkitekturen i Aarhus, men derimod at portrættere en række markante bygninger i byen, udvalgt ud fra en umiddelbar begejstring for og fascination af de enkelte bygninger. De sytten opslag omfatter både kendte, kanoniserede værker som Aarhus Rådhus og Aarhus Universitet, eksempler på den mere anonyme industriarkitektur og en række boligbyggerier, bl.a. Strandparken, arkitekten Knud Friis' eget hus i Brabrand og Isbjerget på den nye havnefront. Hovedvægten ligger på den fotografiske dokumentation af de enkelte bygninger, både i form af total- og detailbilleder, og med korte ledsagende tekster, der er blevet til i et samarbejde med arkitekter fra tre af byens kendte tegnestuer og tidligere stadsarkitekt Gøsta Knudsen.

I forvejen findes der monografier om de fleste af de bygninger og arkitekterne bag dem som er omtalt i bogen. En bredere introduktion findes i Top 50 - arkitektur Århus, 2007.

En række informative og ikke mindst personligt begejstrede portrætter af markante bygninger i Aarhus. Fotografierne understøtter og supplerer teksten, men i nogle tilfælde kommer de æstetiske hensyn dog til at dominere lidt for kraftigt i forhold til at give læseren en klar fornemmelse af form og rum.


Kristeligt dagblad

d. 2. jan. 2014

af

af

Dorte Washuus

d. 2. jan. 2014