Bøger / faglitteratur / rejseguides


Beskrivelse


Guide med gennemgang af Aarhus' mest interessante steder. Med beskrivelser af det gamle centrum, Trøjborg, universitetsområdet, skovene, havnen, Den Gamle By, Botanisk Have, Marselisborg, Moesgaard og Tivoli. Derudover tips til at finde de gode strande, parker, ølsteder, festivaler og lavbudgetperler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 2. maj 2019

Bliv forelsket i Aarhus (igen) i denne superpraktiske rejsefører til Danmarks næststørste by. God til både Aarhus-kendere og turister uden forudgående kendskab til byen.

En gennemgang af Aarhus' mest interessante steder samlet efter geografisk nærhed. Vi besøger det gamle centrum, byen syd for åen, Trøjborg, universitetsområdet, skovene, havnen, Den Gamle By og Botanisk Have samt et væld af seværdigheder, der befinder sig uden for ringgaden - ikke mindst mod syd, hvor Marselisborg, Moesgaard og Tivoli lokker. Der er også hjælp til at finde de gode strande, parker, ølsteder, festivaler og lavbudget-perler, og der er turforslag til fire vandreture i byen (længde 3-8 km). Afslutningsvis et kapitel om attraktioner i Aarhus' opland fra Silkeborg til Grenå.

En fremragende guide til at (gen)opleve byen med. Bogen har et format, så den kan komme med i rygsækken eller en stor lomme. Den indeholder intet samlet kort over byen, men har til gengæld små kortudsnit til hver bydel, som indleder områdernes beskrivelser. En relevant guide skrevet af lokale.

Århus i hjertetAarhusMidt i AarhusAarhus i årtier. Bind 1 : 1950'erne og Aarhus (Vide verden) er mere skæve og pudsige beskrivelser, der indeholder personlige vinkler på Aarhus skrevet af flere kendte navne. Midt i Aarhus omhandler flere af de samme steder i byen, men mangler kortene. For mere om historien (med fantastiske gamle fotos) anbefales Aarhus i årtier. [Bind 1]Århus i hjertet og (Vide verden) er mere skæve og pudsige beskrivelser, der indeholder personlige vinkler på skrevet af flere kendte navne. Midt i omhandler flere af de samme steder i byen, men mangler kortene. For mere om historien (med fantastiske gamle fotos) anbefales i årtier. [Bind 1]Århus i hjertet og Aarhus (Vide verden) er mere skæve og pudsige beskrivelser, der indeholder personlige vinkler på Aarhus skrevet af flere kendte navne. omhandler flere af de samme steder i byen, men mangler kortene. For mere om historien (med fantastiske gamle fotos) anbefales Aarhus i årtier. [Bind 1]Århus i hjertet og Aarhus (Vide verden) er mere skæve og pudsige beskrivelser, der indeholder personlige vinkler på Aarhus skrevet af flere kendte navne. Midt i Aarhus omhandler flere af de samme steder i byen, men mangler kortene. For mere om historien (med fantastiske gamle fotos) anbefales Aarhus i årtier. [Bind 1].