Bøger / faglitteratur

Adfærdsproblemer hos børn og unge : teoretiske og praktiske tilgange


Beskrivelse


Den evidensbaserede viden om børn og unges adfærdsproblemer kombineres med de pædagogiske teorier for at belyse hvilke metoder, der beviseligt virker. Med mange værktøjer til arbejdet med børn og unge med adfærdsproblemer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne meget interessante udgivelse om adfærdsproblemer hos børn og unge er beregnet til anvendelse i forbindelse med videreuddannelse indenfor pædagogiske fagområder som psykologi, pædagogik og på selve læreruddannelsen. Bogen indeholder en god praksisorienteret værktøjskasse, som også kan give mange gode ideer til de mere erfarne lærere, psykologer og pædagoger.

Bogen definerer adfærdsproblemer med udgangspunkt i forskningsresultater. Fokus er på den evidensbaserede viden, som kombineres godt med de pædagogiske teorier for at belyse hvilke metoder, der beviseligt virker. Bogen rummer mange gode værktøjer til det daglige arbejde med børn og unge med adfærdsproblemer.

Sammen med denne udgivelse kan man også læse Social kompetence og problemadfærd i skolen : kompetenceudviklende og problemløsende arbejde i skolen, 2004, som også er en meget kompetent og interessant udgivelse om emnet.

Fagligt spændende bog, som har en god kombination mellem teori og praksis. Bogen er en stor praktisk hjælp for lærere, pædagoger og psykologer, da den indeholder mange gode værktøjer til forbedring af det daglige arbejde med børn og unge med problemadfærd. Bogen bør stå både på pædagogiske biblioteker og folkebiblioteker.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 18 (2008)

af

af

Anne Marie Detlefsen

Årg. 108, nr. 18 (2008)


Undervisere.dk

Årg. 2, dec. (2008)

af

af

Niels Peter Agger

Årg. 2, dec. (2008)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 3 (2008)

af

af

Palle Bendsen

Årg. 45, nr. 3 (2008)


Socialpædagogen

Årg. 65, nr. 2 (2008)

af

af

Jens Nielsen

Årg. 65, nr. 2 (2008)