Bøger / skønlitteratur til børn / digte


Beskrivelse


Alle Ælles venner rimer for Ælle, men Ælle mener ikke selv at kunne. Det lykkes dog til sidst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2015

af

af

Vibeke Axelsen

d. 17. feb. 2015

Ælle er en lille ælling, der laver en masse ting sammen med sine venner og sin familie. Det går ikke altid helt, som Ælle og de andre forventer. Kan læses af 6-7-årige.

De seks bøger om Ælle indgår i serien "Ælle serien - hop om bord og læs let". Bøgerne er ens opbygget. Siderne er helt dækket af illustrationerne, dog er der lavet plads på hver side til teksten i hvide felter. Teksten er skrevet med store typer. Hver historie er på 12 sider, og bagest er teksten skrevet i sin helhed uden illustrationer. Ordene er på en eller to stavelser. Historierne er små hverdagssituationer: Ælle når ikke på wc i tide og tisser på gulvet, ønsker sig et ur, svømmer, får og giver en gave, lærer at rime og maler et maleri. I hver bog er Ælle sammen med en eller flere venner eller familie. Bøgerne er i A5-størrelse og i hårdt bind.

Det er godt med serier, hvor begynderlæserne kan genkende aktører og navne, og hvor ordene og remserne bliver gentaget mange gange. En sådan serie er disse 6 små bøger. Hver bog slutter af med en lille pointe eller situation, som kan få smilet frem hos læserne. Billederne er med til at understøtte teksten. Teksten er nem at læse på den hvide baggrund. De kan gives til de børn, der kun lige har lært at læse få-stavelses-ord.

I forhold til læsemæssig sværhedsgrad kan bøgerne sammenlignes med bøger i serien "Mikro Dingo. Mini", fx Kage og grønne gys.