For alle der søger baggrundsviden om kulturen i Afghanistan, hvor bl.a. danske soldater er i krig. Er oplagt til en større skoleopgave på gymnasieniveau.
Den anerkendte norske antropolog Fredrik Barth (f. 1928) skriver her en overraskende tilgængelig og informativ bog om Afghanistan. På akademisk niveau, men forbilledligt forståeligt formidlet. Selv lærte han på rejser i Afghanistan som ung antropolog pash-tunernes sprog. Pash-tunerne udgør ca. 50 % af Afghanistans befolkning, og bogen har omdrejningspunkt i denne dominerende gruppering. Uden at tage stilling til det kloge eller ikke kloge i Natos krig i Afghanistan redegør Barth for den afghanske kultur og ikke mindst de værdier som en sådan stamme-opbygget kultur er funderet i. At bogen er nyttig og nem tilgængelig forstår man ved læsningen, men også ved det faktum, at norske soldater har bogen med i rygsækken, når de sendes i krig i Afghanistan. Bogen har fx emner som: "Et flerkulturelt samfund", "Islam", "Revolution og sovjetisk okkupation", "Osama bin Laden i Afghanistan" og "Genopbygningen af samfundet". Bogen har som bonus et ekstra forord af Lasse Elgaard, der bl.a. skriver: "Bogen er nyttig læsning, hvis man har problemer med at fatte, hvorfor det ikke går ufatteligt godt i Afghanistan.".
Der findes mange andre bøger med Afghanistan som emne, men ingen andre giver så informativt og nuanceret en kulturantropologisk forståelse.
En meget interessant, velskrevet og tilgængelig, introduktion til den afghanske kultur.