For ledere, og også for medarbejdere, der ønsker et bedre psykisk arbejdsmiljø. Kan også i nogen grad bruges privat i parforhold og familie. Bogen er letlæst, men det kræves, at man arbejder med refleksioner og øvelser for at få udbytte af den.
Vi har alle et forskelligt billede af verden, som man ikke må tro, at andre kender. Man skal sige sine forventninger højt, ellers vil de ikke blive forståede, og dermed heller ikke afstemte. Dette budskab understreges af 5 interviewpersoners udtalelser, bl.a. Alfred Johnsen, Irma og Karsten Ohrt fra Statens Museum for Kunst. Forfatteren beskriver, hvad forventninger er, grundlaget for dem og krydsfeltet mellem job- og privatliv. Afsnittene følges op af refleksionsspørgsmål, og bogen afsluttes med inspiration og øvelser. Forfatteren er direktør i ChancenRdin, hvor hun udvikler organisationer gennem kurser og foredrag.
Edith Kahlke beskriver i Den gode ansættelsessamtale, 2008, hvordan man ved en ansættelse skal huske at afstemme forventninger. Forfatteren henviser selv bl.a. til 7 gode vaner og bruger input fra mange organisationsteoretikere, der behandler emner som forskellige kulturer, værdier og roller, fx Schein og Belbin. Dette er en lettilgængelig bog, der plukker fra disse forskellige teorier ud fra forventningsvinklen.
En ny vinkel på kendte teorier om vores forskellige omverdensforståelse. Et lettilgængeligt og brugbart ledelses- og medarbejderredskab.