Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aja & hunden


Beskrivelse


Aja vil hjælpe sin mor, der er dyrlæge, med at redde hunden Tulle. Aja lægger sammen med veninden Vega en plan for, hvordan det skal lykkes for Tulles ejer at betale for Tulles medicin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2019

af

af

Helle Laursen

d. 3. dec. 2019

To bøger om pigen Vega hvis forældre er skilt. Sommerferien er helt ødelagt, føler Vega, for den skal holdes sammen med far og den nye papfamilie. Og Vega og hendes bedste veninde Aja prøver at hjælpe den syge hund Tulle, der snart skal have hvalpe. Især for piger fra 8 år.

I "Vega og papferien" gider Vega ikke rigtig at tage på sommerferie. For i år er det ikke bare hende og far. Nej, i år skal fars nye kæreste og hendes to børn med. Øv. Vega lægger en plan, der skal få kæresten og hendes børn til at rejse hjem. I "Aja og hunden" vil Aja hjælpe sin mor, der er dyrlæge. Hunden Tulle er syg, men Tulles ejer vil ikke betale for medicinen. Aja vil redde Tulle, og med Vegas hjælp lægger de en plan for, hvordan Tulle kan reddes. Bogen er indbundet, i format 15x23 cm. Lix 14.

Nina Sahl har skrevet flere bøger for begynderlæserne. "Vega og papferien" og "Aja og hunden" har samme kendetegn som tidligere udgivelser. Et fint plot som læseren let kan identificere sig med, og hvor handlingen udspiller sig i en helt almindelig hverdag. Teksten er skrevet med en stor font og en god linjeafstand. Henvender sig til piger, der har knækket læsekoden. Piger der er godt i gang med at læse og kan læse uden understøttende illustrationer. Bøgerne er ikke illustrerede.

Læs også serien "Bedste venner" om Asta og hendes veninde Fanny eller serien om "Vibe ved vandkanten".Informationer og udgaver