Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Alle børnene - : vittigheder for børn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2011

af

af

Pia Petersen

d. 16. nov. 2011

Bog med ca. 400 "alle børnene"-vittigheder til børn fra 10 år. Forsiden er holdt i en brun nuance og illustreret med en flok børn, der står og griner af en neutral kammerat holdt helt i hvidt.

Forfatter står bag mange gåde- og vitsbøger. Denne er en samling af ca. 400 "alle børnene"-vittigheder, der svinger i kvalitet fra de ligegyldige, over de grove til de raffinerede. Der er ikke gjort meget ud af udstyret. Vittighederne er flankeret af små piktogrammer som man fx kan se i word og indimellem er der sat helsidetryk, der ligner noget fra gamle bøger. De ligner ikke alle hinanden og hænger ikke sammen med de vittigheder, de er sat sammen med, så det forekommer mildt sagt mærkværdigt. På trods af dette skal bogen nok trække grin.

Der udkom flere forskellige samlinger i 1990 og 1991, da dillen med "alle børnene"-vittigheder var på sit højeste. Siden udkom der Alle børnene - barske børnerim i 200, som var opdelt i forskellige kategorier. Denne starter på side 5 og slutter på side 128 uden kategorisering eller systematik. Fra side 5 til side 24 er vittighederne plukket fra Allersidste nyt fra alle børnene, 1991, i samme rækkefølge som de står i den bog, men nogle af de groveste er udeladt, hvad jeg faktisk synes er ærgerligt, da det efter min mening også er nogen af de bedste.

En vittighedsbog om "alle børnene". Den kan sagtens bruges, men den virker ikke så gennemarbejdet som nogle af de ældre samlinger.


Weekendavisen

d. 25. nov. 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 25. nov. 2011