Bøger / faglitteratur

Alle mennesker har en engel


Beskrivelse


Med udgangspunkt i 24 bibelske historier beskrives hvilke funktioner engle har og hvordan de bevogter og beskytter mennesker. Englene gennemgås efter hvilken funktion de har fx skytsenglen og englen, der kæmper for os.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2020

af

af

Merete Trap

d. 16. apr. 2020

"Tro kan vi kun på Gud. Men i englene kan troen på Guds kærlighed konkretiseres og fortættes." Således indleder Anselm Grun denne fine gennemgang af englene og deres funktioner. Bogen henvender sig til kristne og spirituelt interesserede læsere.

Bogen er i 24 kapitler, og hvert kapitel omhandler en engel. I bogens indledning sætter forfatteren troen på engle ind i en både teologisk og psykologisk kontekst. Herefter følger afsnittene om de forskellige engle, her kan fx nævnes Skytsenglen, Englen, der lindrer ilden og Englen der viser sig i drømmen. Bogens forord er skrevet af Charlotte Rørth. Bagerst i bogen er litteraturhenvisninger. Tyske Anselm Grun er benediktinermunk og verdenskendt for sine bøger om spiritualitet og livskunst, bl.a. Kunsten at blive ældre i ro og mag.

Dette er en rigtig fin og nærværende udgivelse om engle, hvor forfatteren går i dybden med de enkelte engles funktioner. Med et personligt præg og en nærmest terapeutisk vinkel, formidles englens betydning i menneskers liv, og der opfordres til at fokusere på det gode i livet, i stedet for nederlagene. Bogens omslag signalerer seriøsitet.

Troen på engle har været fremherskende de seneste år, hvilket har afstedkommet en del udgivelser om emnet. Her kan fx nævnes bøger af amerikanske Kyle Gray fx Engle, som dog har et væsentligt mere amerikaniseret præg end herværende udgivelse.