Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Alle mine morgener på jorden : mit autodidakte liv. Bind 2


Beskrivelse


Kaptajnen og forfatteren Troels Kløvedals (f. 1943) erindringer om sit liv, sin familie, sin barndom og ungdom og om alle sine rejser med Nordkaperen. Om glæde og taknemmelighed over et mangfoldigt liv på trods af den livstruende sygdom als.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 8. dec. 2017

En sejlers og eventyrers livshistorie til alle de mange, der har læst Troels Kløvedal igennem årene, samt til læsere, der holder af sejlads.

Alle mine morgener skal være poetiske, besluttede Troels Kløvedal (f. 1943) allerede som ung. Denne biografi er fortællinger om hele hans liv fra barndom til sen voksenliv. Der er beretninger om læretiden, de første jobs, købet af skibet Nordkaperen, rejserne til fjerne egne, om forældre, søskende, kvinderne i hans liv, børnene, vennerne, og glæden ved litteratur. Et kapitel er viet til en beskrivelse af møderne med kongefamilien. Bogen er illustreret med tegninger og fotos.

Troels Kløvedal har, om nogen, grebet poesien, venner og oplevelser hele jorden rundt, og de muligheder, som bød sig for et frit liv, og det mærkes, at han er begejstret for livet. Nogle røverhistorier fra de varme lande er, vanen tro, også med her, samt facts om skibe og sejlads. Det er lidt vemodigt at læse om dette eventyrlige liv. Som den dødssyge Kløvedal siger til slut: "Først får man det hele forærende, og så mister man til sidst det hele igen". En hjertevarm bog om et begivenhedsrigt liv.

Kløvedals første bog var Kærligheden, kildevandet - og det blå ocean ; Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen. Siden da er der kommet mange flere til fra et sejlende liv, flere film, samt den selvbiografiske Den tynde hud om en omskiftelig barndom og opvækstKærligheden, kildevandet - og det blå oceanFra Tahiti til Thyborøn med NordkaperenDen tynde hudKløvedals første bog var Kærligheden, kildevandet - og det blå ocean ; Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen. Siden da er der kommet mange flere til fra et sejlende liv, flere film, samt den selvbiografiske om en omskiftelig barndom og opvækst.


litteratursiden.dk

d. 10. jan. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 10. jan. 2018

Kløvedals erindringsbog er et hjertevarmt testamente til livet. Om barndommen, ungdomsårene og kollektivet Maos Lyst, samt de mange spændende oplevelser ombord på Nordkaperen. I sommeren 2016 fik Troe...


Kristeligt dagblad

d. 22. dec. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 22. dec. 2017


Jyllands-posten

d. 7. dec. 2017

af

af

Mikael Jalving

d. 7. dec. 2017


Berlingske tidende

d. 5. dec. 2017

af

af

Lars Rix

d. 5. dec. 2017


Information

d. 9. dec. 2017

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 9. dec. 2017


Weekendavisen

d. 22. dec. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. dec. 2017