Bøger / faglitteratur / biografier

Alle tiders Ghita


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fotografisk billedværk om Ghita Nørbys (f. 1935) liv i dansk teater, film og tv fortalt via billeder og tekst. Bogen indledes med en lyrisk hyldest af teaterchef og instruktør Peter Langdal. Med lister over roller på film, tv og på teater.

Indhold

Med liste over filmroller ; Med liste over filmrollerMed liste over TV-roller ; Med liste over filmrollerMed liste over TV-rollerMed liste over teaterroller


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 18. sep. 2014

Biografier om kendte mennesker er altid populære, og det vil denne hyldestbog med en kort gennemgang af liv og karriere også blive. Smukt fotografisk værk med skønne billeder af Danmarks vel største nulevende skuespillerinde.

Baseret på interviews med Ghita Nørby og en række skriftlige kilder har journalist og pressechef på forlaget skrevet en fascineret og fascinerende smuk bog, rigt facetteret og illustreret med vidunderlige fotos fra karrieren siden 1956 og privatlivet med 4 ægtemænd. Teaterchef og instruktør Peter Langdals lyriske indledning er rørende kærligt, lunt og begejstret, men burde have været korrigeret for stavefejl. De pragtfulde billeder ledsages af citater og fodnoter, alt i meget flot opsætning og stor, læsevenlig skrift. Liste over roller, hædringer, kilder og billedmateriale afslutter bogen.

Bogen kan fungere som et sammendrag eller en appetitvækker til G.N.-biografierne Mine egne veje, 5. udg. 2005, Mine levende billeder, 2009, Ghitas roser, 2011, og Lea Korsgaards Ghita, 2011.

Pragtværk i høj kvalitet om den store skuespillers mangefacetterede karriere og bidder fra privatlivet. Der er udvalgt en lang række vidunderlige og til dels ikke så kendte fotos af G.N. fra de purunge år frem til nu. Begejstret, poetisk indledning af teaterchef og instruktør Peter Langdal. Bogens hoveddel er komponeret af udvalgte citater og nye interviews, den kan supplere eller indbyde til videre læsning i de mere tekstfyldige biografier om Danmarks diva.