Bøger / faglitteratur

Alle tiders Melodi Grand Prix : Eurovision Song Contest 1956-2013


Beskrivelse


Gennemgang af Eurovision Song Contest fra starten i 1956 til 2013, med liste over deltagerne, point og placering. Samt om sangkonkurrencens udvikling og vilkår.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 2. maj 2014

Bogen henvender sig til melodi grand prix-fans, der vil finde glæde i anekdoterne om grand prix'et. Bogen fungerer også som et solidt opslagsværk over resultaterne fra alle årene.

Bogen er bygget op efter en fast skabelon, fortløbende år for år; først en anekdotisk fortælling om det pågældende år, så billedmateriale og en QR-kode, der henviser til et youtube-klip med vindersangen, og til sidst en resultatliste fra året - og så fortløbende for samtlige 58 år. Fra starten, hvor MGP af Danmarks Radio blev dømt ude som sjofel lavkultur til i dag, hvor grand prix'et mere er en folkefest. Sprogligt udmærker værket sig mest ved sin engagerede, anekdotiske skrivestil.

Minder om andre feel good-bøger om grand prix'ets historie. Fx Ole Tøpholms De største øjeblikke, der dog handler om de danske grand prix'er alene.

Et værk om melodi grand prix'ets historie. Fungerer både som en anekdotisk fortælling til fans af MGP samt som opslagsværk over alle årenes resultater.


Weekendavisen

d. 25. apr. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 25. apr. 2014