Bøger / faglitteratur

Alt er f*cked : en bog om håb


Beskrivelse


Refleksioner over en moderne livsstil, hvor stress og overfladiskhed skaber håbløshed. Håbet skal tilbage, men hvordan? Det skal ske udfra en ændring i den måde, hvorpå vi anskuer livet. Forfatteren trækker referencer til filosofi, religion og videnskab men også den moderne popkultur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2019

af

af

Merete Trap

d. 8. okt. 2019

Er verden i dag fucked? På mange måder ja, og hvorfor? Fordi vi er et folk og en kultur med behov for håb. Her kommer en fin "opsang", som henvender sig til alle, der gerne vil ændre deres syn på livet.

Bogen er i 2 dele, hvor 1. del har overskriften "Håb" og 2. del har overskriften "Alt er fucked". Under de 2 afsnit er kapitler med overskrifter som fx "Selvkontrol er en illusion", "Sådan realiserer du alle dine drømme" og "Smerte er den universelle konstant". Amerikanske Mark Manson har tidligere udgivet Kunsten at være f*cking ligeglad.

En inspirerende og provokerende bog, som med både humor og intelligens tager pulsen på vores moderne livsstil. Stress og overfladiskhed skaber håbløshed og håbet skal tilbage. Hvordan? Det skal bekæmpes ud fra en ændring i den måde, hvorpå vi anskuer livet. Forfatteren trækker referencer til den klassiske filosofi med bl.a. Nietzsche, men også den moderne popkultur. En udgivelse der giver læseren stof til eftertanke og noget at arbejde med.

Mark Mansons stil og budskab minder om Svend Brinkmanns udgivelser, fx Stå fast.