Digtsamling for alle fans af Naja Marie Aidts lyrik og for andre læsere af betydelige og gode digte. Mange yngre rejsevante læsere vil kunne genkende temaer i disse digte.
Forfatteren er lige flyttet til New York, og dette er hendes første udgivelse med bopæl i denne for hende endnu ukendte, kaotiske og multikulturelle storby. Hun beskriver i intense poetiske forløb af fragmenterede billeder sit møde med det fremmede og ukendte. Et afgørende kultursammenstød som fremkalder refleksioner i relation til bindinger overfor frigørelse gennem oplevelser af fremmedhed overfor danskhed og hjemløshed overfor hjemstavn. I tilknytning hertil indgår sammenligningen med barnets og udlændingens muligheder, idet de begge mangler viden om de sproglige og kulturelle koder. Heri indgår den voksne forfatters erindringer om en barndom med lignende oplevelser af det globale med ukendte og fremmede kulturer på Grønland og i Vestindien.
Naja Maria Aidt udgav tidligere i 2009 Samlede digte 1991-2008.
En personlig og kompleks digtsamling der med et intenst nærvær får beskrevet fremmedhed og danskhed i en moderne og global storby. Igennem de mange ord og det flotte billedsprog gengives en stemning, hvori en tematisering af det eksistentielle og det samfundsmæssige kan forbindes.