Bøger / faglitteratur

Alting skælver omkring mig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren Dany Laferrière opholder sig på Haiti da øen rammes af et voldsomt jordskælv 12. januar 2010. I over hundrede små historier afdækker forfatteren haitianernes chok, sorg og kamp for overlevelse, de heroiske redningsaktioner, bristede håb og de overlevendes skyldfølelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 14. okt. 2014

Øjenvidneberetning fra jordskælvet i Haiti i 2010, der gjorde livet svært for et hårdt ramt folk. For dem der vil læse om haitianske forhold og katastrofeoplevelser.

Laferrière er prisvindende forfatter, som stammer fra Haiti men flygtede til Canada under Duvaliers diktatur. Tidligere værker fokuserer på immigranternes tilværelse på Haiti. 12. januar 2010 ramte et enormt jordskælv Haiti, og forvandlede et i forvejen fattigt land til en ødemark uden infrastruktur eller muligheder for organiseret nødhjælp. Laferrière var til stede, da skælvet ramte, og beskriver gennem 131 vignetter dagene efter skælvet. Her beskriver han familie, mennesker han møder, tanker om katastrofen og det fællesskab, der opstår blandt folk. Han beskriver dagens store som små detaljer, og gennem vignetterne møder man forskellige historier om landet og bestemte personer, der væver sig ud og ind af hinanden.

Når bogen lægges, er man betaget af både elegant sprog og trøstesløshed over den ufattelige tragedie, hvor så mange mister så meget. Laferriére har en flydende og observerende skrivestil, der mere beskriver end involverer sig. Formen giver et troværdigt billede og er set indefra, hvilket gør, man kommer tæt på.

Der findes ikke meget i bogform, men Leths Haiti beskriver også katastrofen.


Kristeligt dagblad

d. 31. dec. 2014

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 31. dec. 2014