Anekdotisk roman om hverdagslivet i et friskolemiljø på Fyn i efterkrigstiden. Primært for et ældre publikum.
Romanen er fortalt fra et naivistisk, registrerende barns synspunkt. Fortælleren registrerer alt fra forholdene for de ugifte lærerinder i et grundtvig-koldsk friskolemiljø, barnets hverdag, men mest af alt, de ændringer og det moderne samfund, der trods skolens afsondrethed, sniger sig ind på dem og forandrer Danmark fra efterkrigstidens fattige 1950'ere og op igennem 1960'erne.
Bogens styrke ligger primært i skildringen af tidsånden og giver et godt overblik over livet på Fyn de første tyve år efter 2. verdenskrig og 1960'ernes stigende velfærd efter 1950'ernes nøjsomhed. Til gengæld er selve fortællingen, plottet og persontegningerne bogens svaghed. Det anekdotisk-fragmentariske er det dog naturligvis en smagssag, om man kan lide.
Andre bøger med tematikken samfundsskildring og samfundsændring fra 1950'erne til 1960'erne kunne være: Knud Holst SolstikOg en i mente eller Martin Jensen Og en i menteAndre bøger med tematikken samfundsskildring og samfundsændring fra 1950'erne til 1960'erne kunne være: Knud Holst Solstik eller Martin Jensen .