En vejviser i anerkendende kommunikation er forfatterens egne ord for bogen. For alle, der arbejder med mennesker, men primært professionelle, der arbejder med børn i det pædagogiske felt.
Det er to teorier fra kommunikationens verden, forfatteren Ianneia Meldgaard kæder sammen for at opnå 3 grundlæggende principper. Det er Marshall Rosenbers teori om Ikke-voldelig kommunikation (også kendt som girafsprog) og Peter Langs Appreciative Inquiry. Qua denne kobling har IM skabt 3 grundlæggende principper, som er gennemgående i bogen. Det første er "jeg øger min opmærksomhed på det der fungerer". Bogen er bygget op om en række artikler, der belyser de tre principper, og via små cases og replikeksempler også giver handlingsanvisninger. Forfatteren har en fortid som lektor på pædagoguddannelsen, og eksemplerne går derfor fortrinsvis på kolleger, forældre og børn i daginstitutioner.
Bogen er velskrevet, nem at gå til, meget konkret og ikke teoritung. Det er lidt svært at gennemskue strukturen i bogen, men forfatterens intention har været, at kapitlerne skal kunne læses uafhængigt af hinanden. Et godt og lettilgængeligt bud blandt de rigtig mange titler om anerkendende kommunikation.
Der er mange titler om emnet generelt, fx Anerkendende ledelseAnerkendende samtaler med børn, og også flere rettet mod arbejdet i pædagogisk praksis, fx Anerkendende samtaler med børnDer er mange titler om emnet generelt, fx Anerkendende ledelse, og også flere rettet mod arbejdet i pædagogisk praksis, fx .