Bøger / skønlitteratur / digte

Anglicismo


Beskrivelse


Digte om en ung mand midt i byen, der skriver sig ind og ud af sine oplevelser. Men kan han finde sig selv bag den fremmedhed han føler over for sig selv?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2012

af

af

Kent Skov

d. 7. juni 2012

For de målrettede lyriklæsere, der vil følge med i, hvad der sker på den danske lyrikscene. Umiddelbart fortællende og tilgængelig i sit formsprog.

Tematikken i Anglicismo kredser med inspiration fra beatdigterne søgende om en person - måske i en by, der på godt og ondt afprøver sig selv i det hav af erfaringer og tilbud, som byen rummer. MJS' (f. 1985) digte er formmæssigt klassisk modernistiske med fortællende urimede forløb uden ophold udover linjebruddene. Der er ansatser til det egentlige digteriske genom med at få personlige erfaringer og refleksioner til at forløses, så de bliver alment interessante, som i digtet om moren: "...Du skaber mig et rige skænket af dit bryst...alt hvad du giver mig er et modstykke/af dit værste mareridt/For jeg er dit kunstværk/der skaber sig selv//". Men formsproget med lange tillægsformer giver ofte digtene et postuleret og manieret præg: "...bevingede melankolske sjæle/som kaster med følelsernes magi/når de centrifugeres i livets svøbe/og indtagervejene/griber sindene/med kys af blod/smagende på patos' liv//".

MJS' debutsamling. Ikke mange mandlige lyrikere skriver sådan om erotikken, Jørgen Leth og fx Nina Dorph-Petersen gør i deres digte.

Digte af og om en ung mands oplevelser og refleksioner over livet og kærligheden. Den sproglige kunnen til trods præges digtene mere af en indadcirklende lidt fastlåst søgen i sit eget univers. Men trangen til at forbinde sproget og det æstetiske med erfaringen fra et levet liv er til stede.