Bøger / faglitteratur

Angsten for opdragelse : dannelse i et samfundsetisk perspektiv


Beskrivelse


Et bidrag til debatten om opdragelse og dannelse. Opdragelsen ses i et samfundsetisk perspektiv, med fokus på at opdrage børn til bevidsthed om og ansvarsfølelse over for de udfordringer, de kommer til at møde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 14. okt. 2014

En debatbog på højt fagligt niveau om opdragelse. Henvendt til lærere, pædagoger og forældre, og andre med interesse for emnet.

Den er oversat fra norsk, og handler om angsten for opdragelse i et samfundsetisk perspektiv. P.B. Foros, pædagog og A.J. Vetlesen, moralfilosof argumenterer for, at voksne svigter i rollen som voksne ansvarlige opdragere. Vi forveksler autoritet med en autoritær voksenperson, der opdrager til ufrihed og lydighed. De mener, der er brug for debat, nytænkning, og ny praksis, som forholder sig til verdens tilstand: Foruroligende miljøproblemer, turbokapitalisme, økonomisk globalisering, voksende sociale økonomiske skel, og forvitring af fælles værdier. Vi må løfte blikket fra det nære til det store samfundsperspektiv og opdrage børnene til en større bevidsthed og ansvarsfølelse overfor kommende udfordringer.

Den er interessant, og grundigt gennemarbejdet. Det er en kompleks debat omkring dannelse og opdragelse omkring fælles værdier i forfald og kulturkonflikter.

Bogen er helt sin egen, men om samme emne findes fx Børns livsverden og sociokulturelle rammer, 2013.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. jan. 2015

af

af

Helge Christiansen

d. 12. jan. 2015


Politiken

d. 28. dec. 2014

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 28. dec. 2014


Dansk pædagogisk tidsskrift

2015, nr. 4

af

af

Jacob Kornbeck

2015, nr. 4