Bøger / faglitteratur / biografier

Anna Anchers pasteller


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


25 af Anna Anchers (1859-1935) pastelmalerier præsenteres samt hendes teknik, metode, foretrukne farver og biografi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 20. okt. 2008

Udover en meget grundig gennemgang af 25 af Anna Anchers pasteller indeholder denne bog også nogle korte afsnit om teknikken, farverne og kunstnerkolonien i Anna Anchers levetid. Det er et samarbejde med flere konservatorer, der sikrer Elisabeth Fabritius mulighed for en sjælden grundig og kyndig gennemgang af værkerne, og bogen er først og fremmest en videnskabelig dokumentation af denne side af den kendte og folkekære kunstners virke.

Elisabeth Fabritius er leder af museet Michael og Anna Anchers Hus i Skagen og er derfor allerede et etableret navn indenfor Ancher-forskningen. Det er langtfra hendes første bog om skagensmalerne, og da hun i forordet annoncerer en samlet monografi om kunstneren, er den heller ikke den sidste. Bogen er videnskabeligt baseret. Det er et stykke forskning, der præsenteres. De detaljerede beskrivelser af teknikker, farver og penselstrøg, vil ligge over de fleste almindelige kunstinteresseredes niveau, men bogen vil blive søgt af professionelle. Både kunsthistorikere og kunstnere.

Der er en meget righoldig litteratur om såvel skagensmalerne, Ancherne sammen og Anna alene, så det er det videnskabeligt nye, der skal trække denne igennem.

Grundig gennemgang af 25 af Anna Anchers pasteller, der udgør en væsentlig del af den kendte kunstners produktion.


North-debat

Nr. 96 (2009) = North-art magazine nr. 110 (2009)

af

af

Troels Laursen

Nr. 96 (2009) = North-art magazine nr. 110 (2009)