Som eneste pige i den jødiske familie Koppelman er Hannah oppe imod stærke traditioner. Jødisk slægtshistorie fortalt gennem næsten hundrede år, som kan læses af alle romanlæsere.
Hannah vokser op i 1930'ernes København. Hun er den mindste i en søskendeflok på fem med fire storebrødre og en dominerende mor, der vogter over familiens ry og deres jødiske slægt. Efter at alle brødrene har sat sig op imod de arrangerede ægteskaber og har giftet sig “ikke-jødisk" er der høje forventninger til Hannah, og som 15-årig bliver det aftalt, at hun skal giftes med François i Paris. Men hvad med musikken, som hun elsker, og hvad med Aksel, som hun måske elsker?. Alt forandres dog, da tyskerne besætter Danmark i 1940. Det er Benjamin Koppels romandebut, og historien er skrevet med afsæt i hans egen slægt.
Benjamin Koppel skriver med stor fortælleglæde og mange fine detaljer. Det er også en roman med både lune og alvor på siderne. Gennem det hele går Hannahs store passion for musikken som en rød tråd. Stærkest er beskrivelserne af den store farverige jødiske familie og alle dens personer. Koppel beskæftiger sig med temaer som pligt, ansvar, krig og kærlighed som den lindrende kraft. Og selv om det kan være svært at forstå nogle af Hannahs valg, skal romanen nok blive læst af mange, der vil elske den historiske ramme og leve sig ind i Hannahs liv.
ForladthedenEn engel bag øret af Elisabeth Åsbrink og En engel bag øret af Sally Altschuler har også begge store jødiske familier som omdrejningspunktForladtheden af Elisabeth Åsbrink og af Sally Altschuler har også begge store jødiske familier som omdrejningspunkt.