Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Anne Frank


Beskrivelse


Billedbog om den jødiske pige Anne Frank (1929-1945), som blev kendt for sin dagbog. I den skrev hun om sin tro på menneskers godhed og sit håb om fred.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2019

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 25. okt. 2019

Læs om den jødiske pige Anne Frank som blev kendt for sin dagbog og bliv klogere på musikeren David Bowie. Fra 4 år.

To titler i serien "Små mennesker, store drømme". Her kan vi nu læse om den engelske musiker David Bowie og om pigen Anne Frank. David Bowie voksede op i London og kunne lytte til musik i timevis. Da han blev ældre, spillede han i et band med sin gode ven, men drømte om noget større og spillede også med andre bands. Han blandede musik, dans og teater og skabte sin helt egen stil. Den jødiske pige Anne Frank blev født i Frankfurt i 1929, men flyttede som 4-årig til Holland på grund af nazisternes forfølgelser. Hun fik som 13-årig en dagbog i gave, og hun kunne skrive i timevis om sine drømme, og om det liv hun levede i skjul for nazisterne. Bagest i bøgerne er en tidslinje med fotos og fakta.

To flotte billedbøger om to historisk vigtige personer. Begge bøger har smukke og udtryksfulde illustrationer. De er skrevet i et børnevenligt sprog, men teksten er alligevel svær at forstå. Lækkert layout og kvalitet. Fungerer fint som en lille fortælling, men ikke som en portrætbeskrivelse.

Layoutmæssigt er bøgerne identisk med de andre i serien. Der findes ikke andet til denne aldersgruppe om Anne Frank. er godt nok også en billedbog, men dog for noget ældre børn. Der er heller ikke udgivet børnebøger om David Bowie.