Bøger / faglitteratur til børn

Antons detektivbog om at løse problemer hjemme


Beskrivelse


Bogen formidler anvisninger til at hjælpe mindre børn med at løse problemer, få venner og udtrykke følelser. Gennem Anton møder vi nogle af de problemer, som han har med f.eks. søskende og venner, og når mor og far skændes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Disse to titler i Dina Dinosaurus træningsserie henvender sig til alle, der ønsker at hjælpe mindre børn med at løse problemer, få venner og udtrykke følelser. Det være sig både pædagoger og lærere. Dog er det nok især forældre til mindre børn, som får glæde af bøgerne. Bøgerne kan anvendes i forbindelse med undervisning i sociale færdigheder eller som samtalebøger mellem forældre og børn.

Forfatteren er klinisk psykolog og har udviklet samt evalueret flere træningsprogrammer i social adfærd, hvilket hun har modtaget en pris for. Bøgerne er bygget op over forskellige problemstillinger for mindre børn, som de skal prøve at løse og få point for. Problemstillingerne er udmærkede, men bøgerne bærer præg af amerikansk pædagogik og indeholder hverken detektivopgaver eller dinosaurer, som titlerne ellers antyder. Det bliver derfor aldrig helt godt, men bøgerne fungerer dog som nogle udmærkede samtalebøger for forældre og små børn.

Bøgernes problemstillinger og løsningsforslag minder meget om undervisningssystemet Trin for trin.

Udmærkede samtalebøger for mindre børn om nogle af de problemer, de møder i deres hverdag. Bøgernes detektiv-koncept fungerer dog ikke.