Bøger / skønlitteratur / roman

Antropocæn : menneskets tidsalder


Beskrivelse


Et mystisk it-sammenbrud truer menneskeheden. En lille gruppe af forskere forsøger at finde frem til sandheden, mens regeringer, store firmaer og medierne forsøger at vaske hænder og frasige sig ansvaret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 26. nov. 2018

"Bliver menneskeskabt mobilstråling vores undergang?" Sådan lyder taglinen. En gruppe forskere skal forsøge at finde frem til, hvorfor et mystisk it-sammenbrud truer verdensordenen og menneskeheden. Konspirations technothriller. Primært for mænd, med interesse i moderne teknologi og naturvidenskab.

Vi er nutiden. En mystisk hændelse i en bank. Det handler om mobilstråling. Om hvordan denne stråling både truer den menneskelige hjerne og naturen omkring os. Bogen har et omfattende persongalleri, men kernen er den lille enhed af forskere, Alex, Pascaline og Lennart, der lancerer "Risø-planen", som måske kan redde menneskeheden.

"Antropocæn" er en anderledes form for spændingsbog. Forfatteren leverer et omfattende researcharbejde. Det er ægte, aktuelt konspirationsguf. Men bogen sætter sig selv mellem to stole: De store og gennemarbejdede tanker om vores moderne samfund - teknologien og den måde regeringer og store firmaer fører os bag lyset - og så den mere klassiske spændingsdel. Bogens styrke er klart i det første, der fremstår troværdigt og tankevækkende og hvor det faktuelle sprogbrug fungerer fint. Spændingsdelen, og de personlige relationer mellem specielt Alex og Pascaline, fremstår derimod lidt sprogligt kluntet. Men det er i det store hele tankevækkende læsning.

En anden aktuel konspirationsroman er Det tredje testamenteVerden fra forstanden og fagbogen Verden fra forstanden er et fint supplement i forhold til de store internationale firmaer og den måde de arbejder påEn anden aktuel konspirationsroman er Det tredje testamente og fagbogen er et fint supplement i forhold til de store internationale firmaer og den måde de arbejder på.