Film / fiktion til børn / børnefilm

Arthur og Maltazars hævn


Beskrivelse


12-årige Arthur får en alarmerende meddelelse: En edderkop afleverer et riskorn, hvor der står, at der er fare på færde i minimoysernes rige. Selv om Arthurs forældre gør alt for at hindre det, drager Arthur til riget, hvor der venter ham en grum overraskelse!

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2010

af

af

Ulrich Breuning

d. 9. mar. 2010

Arthur og Maltazars hævn, 2009 er en fortsættelse af Arthur og minimoyserne fra 2006. Men hvor opus ét er en afrundet, selvstændig fortælling, forudsætter anden del, at universet er bekendt. Og filmen slutter, hvor der virkelig er fare på færde. Der er altså tale om en såkaldt cliffhanger, hvor publikum må vente på en fortsættelse for at få spændingen udløst. Filmserien henvender sig primært til lidt større børn fra 9 år, men da Arthur både har forældre og bedsteforældre er der også kastet en luns ud til de voksne, som ser filmene sammen med børnene.

12-årige Arthur har bestået bogoerstammens prøve og er blevet forbundet med naturen, da han får en alarmerende meddelelse: En edderkop afleverer et riskorn, hvor der står, at der er fare på færde i minimoysernes rige. Selv om Arthurs forældre gør alt for at hindre det, drager Arthur til riget, hvor den onde troldmand Maltazar har en grum overraskelse i ærmet.

Den franske instruktør Luc Besson (f. 1959) er kendt for en række mesterlige kultfilm som for eksempel The big blue, 1988, Nikita, 1990 og Léon, 1994. Men han har også en anden kunstnerisk åre, der har medført en række børnebøger, og filmene om Arthur og minimoyserne bygger på disse fortællinger. Filmatiseringerne blander realfilm med computeranimerede afsnit og kan ses som en slags "Ringenes miniherre" tilsat lidt folkekomedie.

Blandingen af folkekomedie (fjollede forældre og forstående bedsteditto) og fantasy (minimoysernes rige) fungerer ikke rigtigt i en generelt klichéfyldt filmserie.


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2009

af

af

Frederikke Lett

d. 4. dec. 2009


Kristeligt dagblad

d. 4. dec. 2009

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 4. dec. 2009


Politiken

d. 4. dec. 2009

af

af

Søren Vinterberg

d. 4. dec. 2009


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2009

af

af

Ann Lind Andersen

d. 4. dec. 2009


Information

d. 4. dec. 2009

af

af

Jonas Varsted Kirkegaard

d. 4. dec. 2009