Bøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

Arv og gæld : en beretning om træskibe og ildsjæle


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Træskibs Sammenslutningens 35-års jubilæum.


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En jubilæumsbog der giver den interesserede udenforstående et kig ind i en løst struktureret forening af ildsjæle med det fælles mål at redde og bevare gamle træskibe.

Efter en koncentreret og velskrevet indledning om vores maritime kulturarv og de gode gamle træskibe, gennemgår forfatteren Træskibs Sammenslutningens historie og fortælles løst og fast om foreningens formænd, markante medlemmer, et livligt debatmiljø og fælles oplevelser og glæder med de gamle skibe. På sine steder er det en intern og lidt indforstået skildring af foreningshistorien, men bogen giver også indsigt i det seje påvirkningsarbejde omkring støtte og afgiftsnedsættelse over for det politiske system og forklarer de store økonomiske krav, der stilles til ejerne af de gamle træskibe, der kræver stadig vedligeholdelse og løbende udskiftning af komponenter i skrog og rigning.

Træskibs Sammenslutningen, dens medlemmer og ikke mindst de gamle træskibe fylder meget i litteraturen, men man kan ikke andre steder finde en samlet beskrivelse af interesseforeningens arbejde og interne forhold.

En flot illustreret jubilæumsbog fra en landskendt forening med stof om danske veteranskibe, der må være af en vis interesse, hvor man er tæt på havne, skibsfart og saltvand.


TS

Årg. 36, nr. 4 (2007)

af

af

Anders Berg

Årg. 36, nr. 4 (2007)Informationer og udgaver