Bogen vil være af interesse for alle, der følger med i det amerikanske præsidentvalg. Derudover er det en spændende beretning om det amerikanske samfunds historie og udvikling.
Den danske udgave indledes med et forord af Martin Krasnik, hvor han søger at analysere "..fænomenet Barack Obama" ud fra sine egne oplevelser af personen. Bogen tager sit udgangspunkt i New York, hvor B.O. i 1986 får at vide, at hans far, som forlod familien da han var 2 år, er blevet dræbt ved en ulykke. Denne begivenhed får ham som 33-årig til at tænke over sin egen identitet, og gennem sin mors og bedsteforældres fortællinger finder han historien om sin far. Han fortæller om sin opvækst som søn af en sort far og en hvid mor, og om dennes familie, der boede i Kansas, hvor racerne levede adskilte. Han rejste til Kenya til sin fars familie og mødte her den afrikanske side af sin familiebaggrund. Selvbiografien er en meget personlig skildring med mange detaljerede beskrivelser og dialoger mellem familiemedlemmer.
Denne selvbiografi udkom i USA i 1995 og 2004 og indledes med et forord af B. O. til 2004-udgaven. I 2008 er også den første biografi om B.O. udkommet på dansk Mod til at håbe.
En velskreven og aktuel selvbiografi i relation til, hvordan resultatet af præsidenvalget bliver. B.O. fortæller meget engageret og sympatisk om sin egen udvikling i lyset af sine familiemedlemmers livshistorie.