Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Aschehougs bog om hunde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Nybagte hundeejere eller de, der går rundt i de første hundetanker, får her en god orientering om, hvilke hunderacer der findes, hvordan de ter sig, og hvordan de passes og opdrages.

Generel hundebog, der som så mange andre falder i tre dele: Hundens historie, beskrivelser af de forskellige racer og lidt om pasning og træning af hunde. Knivskarpe farvefotografier strøet ud over siderne, og sproget er enkelt nok til at familiens selvlæsende børn også kan få et udbytte af den. Lidt anonym som det så ofte er, når det er Dorling Kindersleys redaktører mere end forfatteren, der tegner resultatet.

Der findes mange generelle hundebøger, der som denne forsøger at få det hele med. Denne adskiller sig fra flere ved at opdele selve racebeskrivelserne efter størrelse alene. Som altid i en Dorley Kindersley bog er illustrationerne mange og flotte. Teksten er springende og lidt uoverskuelig, men nem at gå til. Bogen er nyskrevet og -redigeret i forhold til den tidligere udgave, men den bringer ikke så meget nyt, at den rykker væsentligt fra de mange andre om emnet.

God og omfattende Dorling Kindersley hundebog, der med sine korte tekstafsnit og mange farvefotografier dækker emnet på samme måde og niveau, som vi er vant til fra det ophav.