Bøger / skønlitteratur / roman

Assegai


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Op til 1. verdenskrig er Leon Courtney safariguide i Britisk Østafrika. Han bliver hyret til at udspionere en af kunderne, den tyske flymaskinefabrikant grev Otto von Meerbach.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2009

af

af

Torben Wendelboe

d. 11. juni 2009

Værket henvender sig til Wilbur Smiths store læserskare - og til et publikum, der ynder den brede underholdnings-/spændingsroman.

Handlingen i dette seneste bind i Courtney-sagaen udspilles op imod og under 1. verdenskrig i Britisk Østafrika. Vi er i kolonitidens univers, hvor briter og tyskere slås om og i afrikanernes retmæssige landområder som en naturlig ret. Romanen er bygget op med en række indledende spændingsforløb i kamp og navnlig på jagt; senere griber den truende krig mere ind og samler trådene til det endelige meget begivenhedsrige forløb, hvor skurke straffes, og helt og heltinde endelig kan forenes efter en noget usædvanlig kærlighedsintrige. Romanen lever på alle måder op til sin genre med et galleri af velfungerende typer og spændingselementer, der fanger. Der er elementer af de indfødtes trolddom og ritualer, og der er navnlig en fascination af dette fantastiske landområde, som Smith skildrer med indlevelse og begejstring i panoramaer over sletterne med det utrolige dyreliv og bjergmassiverne, der rejser sig. Det er her, romanens største kvaliteter skal findes, og læsere med hang til intense jagtskildringer får fuld valuta, når kuglerne flyver og assegaien svinges.

Værket er en del en Wilbur Smiths familiesaga om Courtney-familien, og værket kan anvendes som fx Den brændende kyst, 1986.

Et både handlingsmættet og stemningsfyldt udspil i Wilbur Smiths kendte stil; allerede en bestseller ude i verden, og den vil ikke skuffe hans danske publikum.