Bøger / faglitteratur

At have hund med hjertet


Beskrivelse


Tips om det at have hund, hvordan man kommer godt fra start med hvalpen og undgår for mange uvaner og senere adfærdsproblemer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2014

af

af

Søren Møller

d. 19. aug. 2014

For hundeejere, nye og viderekomne, som vil sætte sig grundigt ind i emnet.

Mange hunde bliver opgivet og afhændet eller aflivet på grund af "adfærdsproblemer", som næsten altid kommer ved at hunden får for lidt motion, frisk luft og oplevelser. At have hund med hjertet definerer forfatteren som det at se og mærke godt efter en hunds behov og sørge for at få dem dækket, så man får en hund, som er rar, nem og uden mærkelig adfærd. Ud fra sine egne erfaringer skriver forfatteren om at anskaffe hunden, indpasse den i hjemmet, opdragelse og stimulering. I et kapitel beskrives nogle hundeejeres psykiske samspil med deres hunde, som ejerne oplever det og som bogens forfatter fortolker det. Bogen har mange anvisninger på opdragelses- og stimulerings-"tricks", og de er detaljeret forklaret. Illustreret med nogle sort-hvide fotos.

Der findes mange forskellige ideer om hundeliv og hundeopdragelse og mange bøger om emnet. Forfatteren skriver selv, at hun er påvirket af Roger Abrantes, der bl.a. har skrevet Hunden, vor ven - psykologi frem for magt, 2006, og af Anders Hallgren, der bl.a. har skrevet Lykkelige lydige hunde, 2011. Meget stof går igen i disse og andre hundebøger, men der er altid supplerende ideer fra bog til bog.

En bog med en forfatters mange ideer til hvordan man kan holde hund uden problemer.