Bøger / skønlitteratur / roman

At leve andetsteds


Beskrivelse


Selvbiografisk roman. Marisa bliver tvunget til at udvandre fra Italien, da hendes mand skal bestyre en ny fabrik i Tyskland. Men hvordan finder man sig til rette i et land, så afgjort anderledes end hendes hjemland Italien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 9. aug. 2012

Læsere af tænksomme og velskrevne romaner, vil føle sig godt underholdt af Fenoglios bog. Henvender sig også til de mennesker, som selv har prøvet udvandring.

Selvbiografisk roman om italieneren Marisa, som flytter til Tyskland for at følge sin mand, der skal være direktør for en stor chokoladefabrik. Det bliver en stor omvæltning, og rodløsheden og fortvivlelsen lyser langt ud af hende. Hver dag er en prøvelse, men med tiden finder hun trøst i at udforske det tyske sprog og observere det tyske folk. Fenoglio har flere udgivelser bag sig, men dette er hendes første bog oversat til dansk. Som enhver anden bog skal man lige vende sig til sprogstilen og hendes jamren over tilværelsen, men det bliver hurtigt afløst af en glæde over de iagttagelser, forfatteren gør sig og giver et levende billede af en tilværelse som privilegeret udvandrer.

Joseph Roths bog Job handler ligeledes om tilværelsen som udvandrer. Ellers er der bøger med den mere etniske tilgang, fx Monika Alis Brick Lane.

Velskrevet selvbiografisk roman om aldrig rigtig at føle sig hjemme, hverken det ene eller andet sted. Trods det brede emne, tror jeg alligevel, at bogen henvender sig til en smallere del af de danske læsere.


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Morten Beiter

d. 5. okt. 2012Informationer og udgaver