Bøger / faglitteratur / erindringer

At leve og at dø


Beskrivelse


Forfatterens mand får konstateret en hjernesvulst, der forandrer parrets liv fra den ene dag til den anden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 12. mar. 2018

"Det år der gik, fra min tidligere mand fik sin diagnose og indtil han døde, var nok det smukkeste år i mit liv, selvom det også var smertefuldt og udfordrende. Jeg håber min bog kan være en støtte for andre i en lignende situation, samt en inspiration til en mere åben dialog om hvordan døden er en del af livet". For pårørende til døende og alle vi andre.

Bogen er en selvdokumentarisk fortælling fra tiden hvor forfatterens daværende mand fik konstateret en hjernetumor til hans død 14 måneder senere. Man følger parrets op- og nedture, reaktioner og støtte fra venner og familie, behandlingerne i det etablerede system - med en enkelt afstikker til det alternative og endelig afskeden og begyndelsen på et nyt liv. Om at leve med døden helt tæt inde på livet og om at give slip. Anjee Gitte Carlsen er uddannet psykoterapeut og lærer, medlem af Foreningen af Danske Psykoterapeuter, underviser i psykologi på Odder højskole samt frivillig i kræftens bekæmpelse.

Det her er en beskrivelse af et sygdoms- og adskillelsesforløb fuld af smerte, kærlighed - og værdighed! En meget personlig historie der aldrig overskrider grænsen til det private men hvor den ærlige og usentimentale stemme deler sine oplevelser til inspiration og støtte for andre i samme eller lignende situation. En meget fin og vigtig lille udgivelse.

Kære Henning er også en pårørendefortælling, her om at være pårørende til et menneske der efter en tumor er blevet senhjerneskadet.


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 6 (2018)

af

af

Jette Bagh

Årg. 118, nr. 6 (2018)