Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Avisen


Beskrivelse


Med fokus på avisen som genre behandles elementerne i den moderne avis med henblik på at sætte eleverne i stand til at afkode avisens forskellige genrer og forholde sig kritisk til dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Mads Overmark

2007

Bogen henvender sig til skolens overbygning (fra 13 år). Den vil fungere bedst i en klassesammenhæng, da mange af elevopgaverne lægger op til diskussion og mangfoldige løsningsforslag. Den vil være et oplagt oplæg, hvis klassen ønsker at deltage i Avisen i undervisningens årlige konkurrence.

Bogens erklærede mål er at danne børnene til at blive kritiske avislæsere. Og med en grundig gennemgang og mange relevante opgaver, skulle der være god mulighed herfor. Bogen beskriver opbygningen af en avis, dens forskellige artikler, og den gør meget ud af at beskrive den subjektivitet, som mange artikler skrives med og som læseren bliver nødt til at forholde sig til. Gennemgangen bliver ledsaget af forskellige opgaver og fuldt op af avisartikler, som giver eleverne mulighed for at arbejde med begreberne. Netudgaven af aviserne omtales også med mellemrum. Der findes et overskueligt analyseredskab til aviser og artikler samt et forslag til et undervisningsforløb bagest i bogen.

Avisen er under kraftig udvikling, og denne bog kan være med til at opdatere samlingen.

En rigtig fin undervisningsbog med en række gode elevopgaver og mange velvalgte artikeleksempler. Det kritiske oplæg gør materialet rigtigt interessant og velegnet til elevernes selvstændige stillingtagen. Samtidig får de en bred viden om indholdet i en avis, og om avisen som aktiv deltager i samfundet.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 3 (2008)

af

af

Mette Schousboe

Årg. 125, nr. 3 (2008)