Der er stor interesse for at forstå baggrunden for den europæiske terrorisme, der med Tyskland som arnested, plagede de europæiske samfund sidst i 1900-tallet.
Peter Wivel har som journalist fulgt den tyske terrorbevægelse fra dens udspring som en tysk studenterbevægelse i slutningen af 1960'erne og til den opløste sig selv 30 år senere. Rote Armee Fraktions nøgleskikkelser var en blanding af skarpe intellektuelle og gemene småforbrydere, og deres ideologiske grundlag viser sig at være overraskende svagt. Bevægelsen var tilsyneladende i høj grad styret af den enkeltes tågede og problematiske ideologiske forestillingsverden. For hver voldelig aktion isolerede gruppen sig mere fra omverdenen, og i den forstand var det demokratiet der i sidste instans knuste den. En velskrevet fremstilling der bygger på omfattende tysk litteratur og tilgængeligt kildemateriale. Navneregister - og en del illustrationer i sort/hvid.
Der er lighedspunkter til vores hjemlige Blekingegadebande som Øvig Knudsen senest afdækker i Blekingegadebanden, 2007, og en fælles interesse i at afdække, hvad det var, der fik borgerskabets børn til at gå til ekstremerne.
Det er et vigtigt stykke samtidshistorie, Peter Wivel afdækker med skildringen af den tyske terrorbevægelse, der også var genstand for stor opmærksomhed herhjemme. Han tager udgangspunkt i bevægelsens nøgleskikkelser der fremstår uden det romantiske skær, der omgav dem i samtiden.