Bogen omhandler de danske aviser og mediers behandling af retsopgøret i Danmark efter besættelsen. Læseren tages tilbage til de forskellige debatter, der udspillede sig mellem politikere, presse og modstandsbevægelsen, da retsopgøret blev indledt. For historisk interesserede læsere.
Denne efterfølger til Dømt i 1945 omhandler perioden fra januar til december 1946. Andet bind af i alt tre planlagte bind, der undersøger retsopgøret mod landssvigerne. Enten dem der var stikkere, eller hjalp besættelsesmagten i tysk krigstjeneste, i fx Hipo- og Schalburgkorpset eller vagtfolk. Bogen tager sit grundlæggende udgangspunkt i samtidige avisartikler og reportager fra retssalene. Pressens forskellige partipolitiske vinkler på sagerne belyses. Derudover undersøges avisernes overskrifter, deres grundighed og graden af udstilling i offentligheden. Det er en gennemgang af nogle af de ca. 7000 domme der faldt i 1946. Domme der spændte fra kort tids fængsel og til dødsstraf.
Som i første bind, er der tale om en interessant gennemgang af avisernes dækning af retsopgøret. Den specifikke vinkel og brug af kilderne, gør den til et fint supplement til værker, der gør mere ud af den historiske baggrundsramme, der er relativt smal i nærværende udgivelse.
Af lignende litteratur kan nævnes Sommeren '45Da freden brød ud og Da freden brød udAf lignende litteratur kan nævnes Sommeren '45 og .