Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Backpacking for begyndere : en rejsedagbog fra Thailand, Borneo og Den Malaysiske Halvø


Beskrivelse


Om en families første rygsækrejse på 9 uger i Thailand, Borneo og Malaysia og hvad man skal have med i såvel den fysiske som mentale rygsæk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Birgit Hald

2008

Det er ikke - som man umiddelbart kunne tro - en håndbog for folk der skal planlægge den første rygsækrejse. Det er derimod en rejseskildring fra Torben Svendsens første længere ferie med familien med rygsæk til Thailand, Borneo og Malaysia. Bogen kan derfor bedst bruges af familier, der påtænker at rejse i de samme områder på egen hånd.

Torben Svendsen fortæller i et dagligdags talesprog og med stor begejstring om familiens forberedelser til og oplevelser på den ni uger lange tur med to børn i foråret 2006. Der er ingen tvivl om at det har været en fantastisk tur for familien, og det ligger helt klart forfatteren på sinde at give mange flere lyst til at kaste sig ud i at gøre noget lignende. Beskrivelsen virker nogle steder noget privat, og ikke alle detaljer og overvejelser er lige relevante for læseren. Teksten skæmmes af meningsforstyrrende stavefejl, og den noget tilfældige tegnsætning gør også, at læsningen ikke bliver så flydende som den kunne være. Bogen er illustreret med to klynger af lidt uskarpe farvefotos fra turen, fortrinsvis af familiemedlemmerne i forskellige situationer.

Gode, generelle råd for rygsækrejsende findes bedre i Før take-off, 2007 der også har facts om mere end 60 lande.

Bogen kan give børnefamilier inspiration og mod til en tilsvarende rejse.