Bøger / faglitteratur

Bæredygtig skoleudvikling : samtaler med Kirsten Schalburg


Beskrivelse


Om skoleudviklingen i Danmark gennem de sidste små 40 år og om lærer og skoleleder Kirsten Schalburgs (f. 1941) kamp for en skoleudvikling til gavn for alle.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. nov. 2014

Kirsten Schalburg har gennem en årrække været en af de markante fagpersoner indenfor udviklingen af den flerkulturelle skole. Dette er beretningen om hendes kamp for en skoleudvikling til gavn for alle. For undervisere, lærerstuderende, politikere og andre med interesse i skoleudvikling.

Bogen er baseret på interviews af Kirsten Schalburg med omdrejningspunkterne bæredygtig skoleudvikling samt en skole for alle, hvor hovedfokus er på ordene "skole" og "alle". Bogens røde tråd udspringer af regeringens udspil til reform af folkeskolen og de nationale mål for folkeskolen, som har dannet strukturen for interviewene samt fortællingen i bogen.

Det er både interessant og tankevækkende læsning, som ud over at fortælle om en markant personlighed i skoleverdenen, også formår at sætte fingeren på pulsen af skoledebatten og den politiske udvikling af skolen.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om den flerkulturelle skole og om politisk skoleudvikling, som eksempelvis Sidste udkald, der diskuterer den nye folkeskolelov.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. jan. 2015

af

af

Christina Hostrup

d. 8. jan. 2015