Bøger / faglitteratur

Kom ind i sproget : flersprogede elever i fagundervisning


Beskrivelse


Denne antologi klæder grundskolens lærere samt lærerstuderende fagligt og pædagogisk på til at kunne tilrettelægge sprogudviklende undervisning af flersprogede elever.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2021

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. jan. 2021

Denne antologi klæder grundskolens lærere samt lærerstuderende fagligt og pædagogisk på til at kunne tilrettelægge sprogudviklende undervisning af flersprogede elever.

Bogen er 2. og reviderede udgave af bogen af samme titel, som udkom i 2017. De enkelte kapitler er blevet opdateret i forhold til den nyeste viden samt forskellige lovændringer på området. Derudover er der tilføjet tre helt nye kapitler. Bogen præsenterer teoretisk viden om undervisning af tosprogede i kombination med observationer og eksempler fra undervisningspraksis. Kapitlerne afsluttes med studieopgaver, og der er kan desuden frit downloades et spil med udgangspunkt i bogen.

Det er en både interessant og velskrevet bog, som giver grundskolens lærere relevant teoretisk viden samt pædagogiske værktøjer til at kunne indtænke dansk som andetsprog i deres undervisning. Samtidig er bogen også yderst velegnet som grundbog på læreruddannelsens modul "Undervisning af tosprogede elever", hvortil studieopgaverne og spillet giver mange muligheder.

Bogen kan læses sammen med titlerne Tegn på sprogStyrk sproget, styrk læringen og Styrk sproget, styrk læringenBogen kan læses sammen med titlerne Tegn på sprog og .


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. jan. 2017

Kom ind i sproget viser, hvordan undervisere kan indtænke dansk som andetsprog i deres undervisning og henvender sig til grundskolens undervisere, der ønsker at opkvalificere deres faglighed i forhold til undervisning af elever med dansk som andetsprog. Derudover er bogen relevant på læreruddannelsen især i forbindelse med modulet Undervisning af tosprogede elever.

Bogen kombinerer teoretisk viden om undervisning af tosprogede med observationer og eksempler fra praksis bl.a. via undervisningsforløb i fagene idræt og historie. Til de enkelte kapitler forefindes der studieopgaver og der er også udviklet et spil relateret til bogen til brug på læreruddannelsen.

Bogen lykkes godt med at formidle den teoretiske viden på en praksisrelevant måde, der gør det vedkommende og anvendeligt for både undervisere og kommende undervisere. Bogen bliver derved et godt og letanvendeligt pædagogisk værktøj.

Både i studiesammenhænge på læreruddannelsen og i al almindelighed, vil det give god mening at læse bogen i samspil med titler som Styrk sproget, styrk læringenSprogudviklende undervisning og Sprogudviklende undervisningBåde i studiesammenhænge på læreruddannelsen og i al almindelighed, vil det give god mening at læse bogen i samspil med titler som Styrk sproget, styrk læringen og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. mar. 2017

af

af

Lotte Svane Strange Petersen

d. 2. mar. 2017


Læsepædagogen

Årg. 69, nr. 3 (2021)

af

af

Birgitte Svenstrup

Årg. 69, nr. 3 (2021)