Denne biografi over en glemt samfunds - og kirkeligt engageret professor henvender sig især til faghistorikere med særlig interesse for dansk socialhistorie i perioden omkring forrige århundredeskifte.
Harald Westergaard (1853-1936) var professor ved Københavns Universitet og ved siden af at reformere studiet i statsvidenskab vandt han international anerkendelse som statistiker. Allerede som ung gennemlevede han en vækkelse og han engagerede sig tidligt i kirkeligt og socialt arbejde omkring afholdsbevægelsen og Indre mission. Sine tydeligste spor satte han sig dog som en af hovedmændene bag bygningen af mange kirker i de københavnske nybyggerkvarterer, kirker der netop i disse år opnår fornyet opmærksomhed i forbindelse med diskussionerne om mulige kirkelukninger. Lars Schädler Andersen er lektor ved Aalborg Universitet med speciale i socialpolitisk historie, og bogen handler i højere grad om den strid og det arbejde Westergaard deltog i end om Westergaards private liv. Schädler skriver klart og præcist, men hans ærinde er akademisk mere end formidlende. Bogen er illustreret med fotos fra tiden og smukt udstyret og lay-outet, og den har de noter og kildefortegnelser, som niveauet fordrer.
Der er ikke andet om Westergaard i bogform.
Forfatteren beskriver professoren og statistikeren Harald Westergaards omfattende virke både i den akademiske verden og som ankermand i kirkeligt og socialt arbejde omkring forrige århundredeskifte.