Oluf Eigilssens beretning om sit liv efter korsarernes angreb på Island og det krigshærgede Europa på tværs af kristendom og islam. For historieinteresserede læsere.
Forfatter Jens Riise Kristensen genfortæller præsten Oluf Eigilssens beretning fra 1600-tallet, hvor Island bliver angrebet af nordafrikanske korsarer. Korsarerne, kaldet tyrkere, dræber mange og bortfører op til 380 islændinge som bliver solgt som slaver i Algier. Blandt de bortførte er Eigilssen som beretter: "Derefter blev jeg kaldet frem for de fornemmeste tyrker, og af dem strengligen befaldet at søge om penge hos min allernådigste Kong Christian til min kones og søns udløsning (..) derpå måtte jeg kysse deres hænder". For at skaffe løsepenge rejser Eigilssen, under store strabadser gennem europæiske byer men formår at blive genforenet med sin hustru, Asta efter 10 år.
Forfatteren Riise Kristensen genfortæller og kommenterer beretningen aktivt og gør læseren bekendt med datidens magtforhold, tyrkernes tyranni og det arabiske Nordafrika, herunder især de kulturelle og religiøse forskelle. Bogen er i glittet papir og velillustreret med mange fotos af natur, bykort, skibsruter m.m.
Især mht. korrekturen er denne udgave væsentligt revideret og forbedret ift. førsteudgaven. Af samme forfatter kan man i øvrigt også læse Pitcairn, som er en rejsebeskrivelse om den svært tilgængelige og sagnomspundne ø i Stillehavet.