Bøger / faglitteratur

Barnet i naturen - naturen i barnet : sundhedsfremmende pædagogik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 30. okt. 2018

Børn i dag er kun halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn, på trods af at naturen er verdens bedste legeplads. Bogen henvender sig til både forældre og fagfolk, der måtte have interesse for børns leg udendørs.

Naturen er et inspirerende og stimulerende læringsmiljø for børns leg, nysgerrighed og udvikling. Børn, der jævnligt leger i naturen opfattes som sunde, glade og kloge. Alligevel har børn i dag alt for lidt adgang til naturoplevelser. Bogen sætter fokus på børnenes trang til at bevæge sig, til at eksperimentere og til at afprøve fysiske rammer, men også deres behov for fordybelse, koncentration og stress-fri miljøer. Bogen er en fortaler for skovbørnehaver, for udelivets mange glæder og for en øget brug af naturens gavnlige læringsmiljøer. Forfatteren er grundlægger af skovbørnehaven Bonsai.

En meget grundig og gennemarbejdet bog om naturens mangfoldighed og dens indvirken på børns mentale og fysiske robusthed, der henvender sig til forældre og alle, der arbejder med eller har interesse i børns udvikling. Vekselvirkningen mellem teori og praksis fungerer godt og sproget er lettilgængeligt og flydende.

UdebogenHåndbog i naturpædagogikGode læringsmiljøer for børn fra 2001 behandler også børns ret til naturen. Håndbog i naturpædagogik og Gode læringsmiljøer for børn omhandler også naturpædagogik på forskellig mådeUdebogen fra 2001 behandler også børns ret til naturen. og Gode læringsmiljøer for børn omhandler også naturpædagogik på forskellig mådeUdebogen fra 2001 behandler også børns ret til naturen. Håndbog i naturpædagogik og omhandler også naturpædagogik på forskellig måde.