Bøger / skønlitteratur til børn / løft og kig

Bedstefar og mig : med flapper


Beskrivelse


Rasmus og Bedstefar er på tur i naturen. De hygger sig og oplever en masse sammen. Sød flapbog for de 2-4-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2022

af

af

Tanja Clausen

d. 2. dec. 2022

Rasmus og Bedstefar er på tur i naturen. De hygger sig og oplever en masse sammen. Sød flapbog for de 2-4-årige.

Rasmus og Bedstefar oplever masse på deres tur i naturen. Fx ser de snegle og fugle ved søen, og på stranden bygger de et flot sandslot. Historien er fremadskridende og bygget op med cliffhangers og flapper. Opslagene er bygget ens op. Da de er ved søen, er der på den første side en beskrivelse af, hvor Rasmus og Bedstefar er og et spørgsmål "Hvad kan de se i søen?" Derudover er der enkeltstående tegninger af fx en and, en båd og en frø. På den anden side er der en tegning af Bedstefar og Rasmus på vej ned til søen. Så kan man åbne en enkelt flap, der fylder det meste af siden, og under flappen er svaret på spørgsmålet. Man kan se Rasmus lege med båden, imens alle de øvrige elementer fra den første side også er at finde under flappen.

Det er en sød og hyggelig billedbog. Illustrationerne er charmerende, enkle og nemme at aflæse. Strukturen lægger op til samtale, og den kan derfor bruges til dialogisk læsning. Formatet ligner fx forfatterens På bondegården, der dog ikke har en fremadskridende historie, og flapperne virker robuste.

Andre søde bøger om at have en hyggelig dag med en bedsteforælder er fx Mormor og PletGurli Gris - min bedstefar og Gurli Gris - min bedstefarAndre søde bøger om at have en hyggelig dag med en bedsteforælder er fx Mormor og Plet og .Informationer og udgaver