Bøger / skønlitteratur / roman

Begrundet mistanke


Beskrivelse


Krimi. Advokat Guido Guerrieri påtager sig modvilligt en sag om narkosmugling, hvor den mistænkte erklærer sig uskyldig til trods for, at han blev pågrebet med bilen fuld af narko. Med hjælp fra venner og med mafiaen lurende i kulissen forsøger Guido at finde sandheden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 24. aug. 2010

I denne krimi ligger hovedvægten på retssagen, hovedpersonen samt den italienske stemning. Læsere, der holder af en spændende og medrivende krimi uden megen vold, vil nyde denne. Læsere, der allerede har stiftet bekendtskab med forfatteren, vil ikke blive skuffede.

Første gang, vi mødte Advokat Guido Guerriere fra Bari i det sydlige Italien, var i Med lukkede øjne, 2009. Denne gang arbejder han med en appelsag om narkosmugling og med mulige mafiarelationer. Fabio, en berygtet forbryder, fik 16 års fængsel for at transportere narko i sin bil. Han erklærer sig uskyldig med en højst usandsynlig forklaring, og Guido tager modvilligt appelsagen hjulpet godt på vej af Fabios smukke japansk-italienske kone Natsu. Med hjælp fra venner forfølger Guido sagens detaljer, og retssagen ruller. Hovedpersonen, som er dedikeret til sit arbejde, er en sympatisk mand med hang til litteratur. Hele bogen emmer af italiensk stemning, poesi og filosofi. Krimien er af den stilfærdige slags uden blodige mord. Forfatteren, som er antimafia-dommer i Bari, Italien, har skrevet 3 romaner om Guido, hvoraf den første ikke er udkommet på dansk.

En anden italiensk krimiforfatter er Andrea Camilleri, hvis 4. danske udgivelse er Violinens stemme, 2010. Det er dog mere traditionelle krimier med politi og mord.

En stilfærdig retssals-krimi, der er så meget mere end en krimi og som fortjener mange læsere.


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 10. dec. 2010


Politiken

d. 16. okt. 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 16. okt. 2010