Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bent Bandit skriver julebrev


Beskrivelse


Er Bent en dengse, når han skriver brev til julemanden? Fidusa mobber. Men Bent Bandit er en skurk, der vil være berømt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 15. aug. 2019

Er Bent en dengse, når han skriver brev til julemanden? Fidusa mobber. Men Bent Bandit er en skurk, der vil være berømt. Frilæsning fra slutningen af 1. klasse og 2. klasse.

Omslaget viser Bent Bandit og julemanden. Bent ønsker sig at være berømt. Julemanden tager en selfie med Bent, der forsøger at undgå at være med på fotoet. Årsagen er, at hans ven Fidusa mener, Bent ikke er en skurk. Hun vil have Bent til at bevise, at han er en bandit. Han skal være med til et kup i banken og hjælpe med til at holde vagt og stå klar til flugt, når Fidusa kommer med byttet. Da alarmen i banken ringer, er Bent ikke klar. Han har travlt med at slette spor af sit brev til julemanden.

Hæsblæsende handling om Bent og hans ven Fidusa, der lokker med et bankkup. Bogen er letlæst, lixtal 5 og lettal 13. Teksten er fantasifuld og illustreret af forfatteren Charlotte Fleischer. De farvestrålende tegninger understøtter og udvider den korte tekst. Teksten består primært af personernes korte udsagn, flere steder holdt i et indforstået talesprog, og her viser tegningerne deres værd. Bent Bandit er den lille naive dreng, der blot ønsker, at julemanden kan hjælpe ham med at blive berømt. Fidusa lokker ham med seje sko, der har indbyggede raketter, så de hurtigt kan komme væk.

Læs også serien "Arnes auto", fx Kassen.