Bøger / skønlitteratur / roman

Berlin 404


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Et biluheld forhindrer Berlinmurens fald og DDR lukker sig helt fra omverdenen. Den unge it-ekspert Jacob Blau skal mange år senere undersøge, om en togkatastrofe er en vestlig terrorhandling.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2015

af

af

Per Månson

d. 21. jan. 2015

Et biluheld forhindrer Berlinmurens fald, og DDR lukker sig fuldstændigt ude fra omverdenen. Den unge it-ekspert Jacob Blau udvælges til at undersøge om en togulykke mange år senere er en planlagt provokation fra Vesten. For læsere af science fiction, thrillere og dystopier.

DDR's leder har besluttet at lade Berlinmuren falde, men holder det for sig selv for at annoncere det direkte på TV. Da han bliver dræbt i en bilulykke på vej til studiet ændres historien. Mange år senere kolliderer et tog fra Vestberlin med et fra øst, og DDR mener at have beviser for, at det var en vestlig terrorhandling. It-eksperten Jacob Blau bliver sendt til Østberlin for at tjekke bevisernes autenticitet, men hindres dels af sit handicap med pludselige blackouts og af sine uberegnelige halvbrødre. Forfatteren debuterede med Langs smertegrænsen i 2012.

Som Clemen viste i debutromanen har han tag om sproget, selv om det i denne er rigeligt svulstigt. Plottet er originalt og den kontrafaktiske handling er medrivende.

Debutromanen blev sammenlignet med bl.a. Crichton, en sammenligning som er endnu mere oplagt med denne dystopi.


Berlingske tidende

d. 7. feb. 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 7. feb. 2015


Weekendavisen

d. 20. feb. 2015

af

af

Bo Bjørnvig

d. 20. feb. 2015